domenica 16 novembre 2014

Criza si cum sa facem economie :)

Cred ca toate avem aceasta problema!
 Ne ducem sa cumparam piine si lapte, dar ne intoarcem acasa cu 2-3 sacose pline de producte!
cea mai usoara solutie faceti lista si trimiteti sotul la cumparaturi! :) Da!Da! un barbat nu se arunca la tot ce-i in oferta si la tot ce e aranjat frumos pe rafturi. Ati observat vreodata barbatii la cumparaturi? Eu da! e hazliu sa-i privesti dintr-o parte, tin strins foita scrisa de sotie, si plus marea majoritate vorbesc cu sotiea la telefon!!! Lista nu le e deajuns, au nevoie si de concretizare pe telefon :) iar daca si le da ceva din ochi, suna si intreaba :)
Dar, daca totusi ajungem noi femeile sa facem cumparaturile:
 Prima si principala regula -
1. "Nu va duceti la cumparaturi in supermarket flaminda!!!" cind sinteti flaminda cumparati multe semifabricate si mincaruri nesanatoase. de fapt cind ajungeti acasa va pare rau pentru toate cumparaturile in exces.
2 Atunci cind aveti o idee despre meniu, e si mai bine, cumparati strict de ce aveti nevoie.
3 Si desigur, faceti o lista cu strictul necesar. Sigur nu o sa reusiti sa urmariti strict lista :), dar, daca faceti cumparaturile in acelas loc, cunoasteti deja ce si unde se afla, si facind lista dupa rinduiala in care sint expuse in supermarket e mai usor.
4. Ultima, dar nu mai putin impartanta regula! Nu va duceti la cumparaturi cu carta de credit! Folositi numai "cash", stiind suma de care dispuneti in portofel, o sa fiti mai putin tentata sa cumparati tot la rind :)
Sper ca gasiti notitele mele folositoare. Pupici de noapte buna tuturor.

Fita mamei gata de shopping :)