lunedì 1 dicembre 2014

Relatii in familie. Tatic si Sot.

Nu exista o regula standard pentru o familie fericita. ceea ce in o familie e bine, in alta poate sa fie rau! cunosc familii care au un mod de a fi linistit, prea linistit pentru mine :)! cunosc familii care exprima sentimentele oriunde s-ar afla. Cum ziceam fiecare casa cu felul lui de-a fi. 
Dar totusi...
Noi mamicile, avem atit de multa informatie ce sa facem cu copilul, cum sa ne comportam cu copilul, ce sa-i facem de mincare, ce sa-i zicem , cum sa-i zicem, ... Dar uitam o persoana foarte importanta! Sotul! Lasam totul pe cind n-o sa fim atit de obosite, pe cind copilul v-a fi mai mare si ne linistim singure pe noi ca sotul intelege. Da! intelege! dar are si el nevoie sa fie inteles! Odata cu aparitia copilului in familie sotul e lipsit de o buna parte din atentiea noastra. si daca e asa ca in cazul meu, Marcel nu se jeluie niciodata. Dar... am inteles cum se simte cind in loc sa o culc pe Andreusca in mijloc, am culcat-o linga mine , si l-am cuprins pe Marcel(el dormea deja)! Stiti ce reactie a avut? A saltat in sus si a intrebat ce sa intimplat! :) Da e frumos sa doarma copilasul intre voi, e dulce sa-l vezi cind se trezeste! Nu pun asta in discutie! Dar nu lipsiti sotul de caldura voastra, nu-l lipsiti de rolul de sot! Rolul de tata el si l-a asumat.
Alintati-va sotul cind puteti, mai scrietii cite un mesaj dulce din cind in cind, nu doar "cind vii acasa cumpara piine si lapte" :)
Aduceti-i aminte cat e de important el in familie.Cand va asezati la masa, asteptati sa se aseze si el, nu uitati sa-i pregatiti din cind in cind mincarea lui preferata, iar in serile mai libere, mai puneti si o bere pe masa ;) 
 Intrebati-l daca nu e prea obosit inainte sa-l rugati sa faca ceva in casa, inainte sa-i transmiteti stafeta cu copilul :) Chiar daca e obosit, oricum o sa va ajute, dar faptul ca l-ati intrebat, ca va pasa, inseamna mult pentru el. 
Dati-le acele 10-15min de "star wars" sau "counter strike" e un mod al lor de a se relaxa (pe care noi femeile no sa-l intelegem niciodata! :))
Intr-un cuvint, nu uitati ca sotul e si el un copil si are nevoie si el sa fie alintat si giugiulit :)
Succes mamicute si sotii - nu in ultimul rind! 

                                            e bine sa privesc televizorul cu taticu :)
                                                 
                                                      taticul e al meu! nu-l dau la nimeni!

                             Pupici de seara buna tuturor. Bucurati-va de viata, e doar una!