mercoledì 22 luglio 2015

Ragu Bolognese




Ingrediente
  1. 1 kg de carne tocată
  2. 2 cepe
  3. 1 litru suc de tomate
  4. 1 pahar de apa
  5. 2 liguri de ulei
  6. sare dupe gust
Prepararea
Prajim bine ceapa, adaugam carnea tocata si o coacem pina cind devine parca grauncioasa, adaugam sucul de tomate si un pahar de apa. coacem la foc incet timp de 20 min. 
apoi fiecare 10 min mestecam bine, si asa timp de 2 ore jumatate. 
Pentru ca e cam obositor sa-l prepari, eu il pregatesc odata in 2 luni si il conservez in ghetarie. 








Cind e gata o parte o maruntesc cu blenderul si asa am ragu si pentru Andreusca :).


Aici acest ragu se foloseste pentru pasta bologneza sau pentru maliguta. Dar eu o folosesc si la cartofi scazuti, si la plov....
Pofta buna