martedì 1 settembre 2015

mincam sanatos si gustos!

Toti iubim chiparusii prajiti, dar tot uleiul care sare in jur ...  Se primesc la fel de gustos facuti in rola.


Cartofii fri, sint des la noi pe masa, dar... eu nu-i prajesc . Facuti in rola sint la fel de gustosi, dar nu si plini de ulei :). puneti putin ulei si sare...


Maioneza se poate inlocui cu sosuri preparate in casa, fara sa perdem , chiar cistigam, e mult mai gustos si mai sanatos. luati 3-4rosii, 5-6 linguri de iaurt grecesc ,  usturoi, 1 lingura de ulei si 1 lingura de otet de mere...gustooos


 Lafel se poate pregati si din castravete, dar mai adaugati si suc din jumatate de lamiie .nu va plac cartofii fri. cartofii fierti si apoi copti in rola sint la fel de gustosi.

adjica de casa e foarte usor de pregatit. luati rosii, eu am folosit in sucul lor, un ardei dulce, unul iute, usturoi si ceapa, o lingura de ulei si sare dupa gust, frulati tot si pofta buna. Daca doriti sa tina mai mult dati in clocot. se pastreaza in frigider.


bostaneii se pregatesc si in rola.  De fapt prima data in Italia, am mincat bostanei fierti. ma uitam cam chioris cind m-au servit, dar cu ulei si suc de lamiie, sint foarte gustosi.
  Andreusca ma ajuta dupa cum se vede :)

Si inca cite ceva. folositi sucul de lamiie in loc de sare la salate, sau la carne.

pofta buna la toti.