sabato 10 ottobre 2015

cum se formeaza si intareste relatia intre copil si tata!


Pentru noi mamicile e usor! Noi incepem sa iubim copilul nostru inca din burtica. Il simtim, ii vorbim, ii cintam.... Sigur si taticii vorbesc cu burtica, cuprind burtica... dar e diferit, el nu simte legatura cu copilul asa cum o simtim noi. intr-un cuvint, cordonul ombilical e la noi :)
si daca noi avem 9 luni la dispozitie pentru a ne indragosti de copilul nostru, atunci de ce cerem de la tatici reactie imediata?! Sigur, ma astept la reprosuri! e tata! cum sa nu iubeasca?! Iubeste! da! dar mai mult din impuls, "sint tata! e al meu, a mea..."
in copil te indragostesti crescindu-l! asta e realitatea. doar parintii adoptivi isi iubesc copiii, nu ? si nu sint parinti genetici! si credeti-ma dragostea unui parinte adoptiv nu e cu nimic si nici intr-un fel mai mica si mai slaba decit a unui parinte natural.
asa dar trebuie sa le dam  timp si spatiu taticilor nostri sa se indragosteasca nebuneste de copil, cit si copilului sa inteleaga cine e tata! 
  In primul rind, des vad aceasta greseala la unele mamicute (nu critic!), ele sint de parerea ca mai bine ca ele nu face nimeni, si cind ajunge la schimbat pampersul, fac singure, la baita, iarasi singure... 
Mamicutele mele scumpe, daca o sa faceti tot singurele, n-o sa permiteti sotului sa participe, nu o sa-l implicati in cresterea si educarea copilului, atunci cum se va forma legatura intre ei?
Nu criticati sotul pentru tot ce face ! El e tata! rau nu o sa-i faca! Nu va temeti! Precis din brate n-o sa scape copilul! :) si chiar daca va pare, ca mai bine ca voi nimeni nu stie sa tina copilul in brate, credeti-ma, tata stie si el sa tina copilul, stie si el sa-i tina capul cind e mic. 
vorbiti cu sotul, povestitii ce s-a intimplat in timpul zilei, mai trimiteti cite o fotografie de-a copilului, mai ales acelea in care se vede vre-o pozna :) o sa-i ridicati dispozitia si plus se simte implicat.  Educarea si cresterea copilului se face in doi! si chiar daca noi mamicile, sintem acasa si sotul la lucru, el ca tatic trebuie sa fie la curent cu toate.
La noi, poate din cauza ca am nascut prin cezariana, Marcel s-a ocupat de baita de la inceput, si chiar dupa ce mi-am revenit, baita deacum devenise un ritual numai a lor! Este timpul lor, in care se joaca, discuta, Marcel vorbeste, cineva bolboroseste, Marcel spala, cineva stropeste :) 
Andreusca era inca micuta, dar cind Marcel o intreba "mergem sa facem baita?" aparea un zimbet pe fata ei :), cind a crescut putin, cum intra Marcel pe usa, nu dovedea sa se schimbe, il ducea de minuta la baie :). Ei da sa vedeti fericirea lui taica-su ca-i asteptat :)!
Sotul meu lucreaza mult! Prea mult! si daca nu era baita, chiar nu stiu cind reusea sa-si cunoasca copilul !

Asa sintem noi fericite dupa ce ne-a facut taticul baita! Dati-le spatiu,lasatii la plimbare singuri, se vor distra de minune, nu se va intimpla nimic rau, doar el e tata! o sa stie sa protejeze si sa distreze copilul! poate mai bine ca voi :)
Si daca o sa doarma o noapte cu taticul , tot nu e rau. Nu va temeti, nu o sa-l striveasca prin somn!
vedeti, stie sa tina capul !:)

Si taticul tot stie sa tina biberonul! 
stie bine si sa adoarma un copil :) principalul e sa-i permiteti, si sa nu-i dati un milion de sfaturi, cum, in ce pozitie, asa... a nu asa. :)
da mai bine decit la taticul in brate cind privim televizorul... plus cum altfel taticu o sa invete toate personajele din desenele animate? Noi stim ca ne place "masa si ursul", si nu din auzite! privim impreuna cu taticul, ... de fapt cu tot familionul :)
Somnicul pe umarul lui taticu e la fel de dulce :)

Nu! nu o sa cada cind o tine copacel! stie bine cum sa o tina :)
ei si cine mai bine ca taticu o sa ne faca coafura !!! :)
Noapte buna dragii mei, sau buna dimineata, asta de-acum depinde cind o sa cititi postarea :)
bucurati-va de viata, e doar una! folositi la maxim tot !